Enorme groei Motile met online lesmethodes

Motile | Case | UP learning

De winst voor Motile

  • één e-commerce leeroplossing voor het hele MBO
  • groeien zonder extra beheerlast
  • gemak voor docenten en studenten

In slechts drie jaar tijd van 1.200 naar 15.000 gebruikers! Dat heeft Motile, een bedrijf geleid door vier ambitieuze ondernemers, bereikt met Totara Learn. Een enorme groei, waarbij het tweetal beheerders van het Leerplatform zelfs niet uitgebreid hoefde te worden.

Als start-up in de onderwijsmarkt, biedt Motile online lesmethodes, trainingen en tools aan voor het Middelbaar Beroepsonderwijs. Zij verbinden docenten, studenten en bedrijven met één doel: het stimuleren van groei en talentontwikkeling bij studenten.

Motile

Vijf Leeromgevingen, dat werd te veel

Motile was op zoek naar een schaalbare oplossing voor MBO onderwijsinstellingen voor het op maat aan kunnen bieden van persoonlijk en flexibel onderwijs. Tot 2020 bedient Motile vijf instellingen met elk een eigen leerplatform. Dit zorgt voor een grote beheerslast, hoge kosten en is een rem op de groei. De ambitie van Motile reikt veel verder dan de vijf klanten die ze tot dan bedienen, zowel qua aanbod, groei en leerplatform. 

De wens is om vanuit één leeromgeving meer lesmethodes aan te bieden aan steeds meer onderwijsinstellingen. En dat met behoud van de mogelijkheid om ook per onderwijsinstelling en per lesmethode maatwerk te kunnen leveren. Een e-commerce oplossing met gestandaardiseerde processen is de sleutel naar het realiseren van haar groeidoelstellingen. Na een uitgebreide zoektocht komt Motile terecht bij UP learning voor advies over en de implementatie van Totara.

Priscilla Coumans –
Van der Weerden
Motile

“We willen onze tijd niet besteden aan het onderhouden van allerlei losse leeromgevingen, maar aan het op maat maken van goed onderwijs. Met Totara hebben we nu een robuust platform waarmee we elke klant kunnen bedienen. Dat levert ons tijdwinst op en nog belangrijker, het biedt docenten en studenten veel meer gemak.”

Digitale leermiddelen zonder drempels

Motile realiseert met Totara en UP learning een innovatief concept binnen de onderwijssector. Dit start met een koppeling tussen het licentiekantoor toegang.org en Totara voor de aankoop en uitgifte van tijdelijke licenties voor de digitale leermiddelen van Motile. Studenten hebben dankzij de integratie direct toegang tot het lesmateriaal. Het automatiseren van het proces van aankoop, facturering en toegang tot aan het beëindigen van licenties is gezien het grote aantal transacties daarvoor een echte ‘must have’.

Totara maakt het voor de MBO-instellingen mogelijk om flexibel en persoonlijk onderwijs op maat én schaalbaar aan hun studenten aan te bieden.

Het gemak waarmee docenten onderwijs verzorgen

Binnen één Totara omgeving worden zowel generieke als opleiding specifieke modules (cursussen) aangeboden voor de verschillende onderwijsinstellingen. Daarbinnen hebben de docenten de mogelijkheid om eigen content toe te voegen. Daarnaast kunnen docenten de studenten optimaal begeleiden door:

  • Het klaarzetten van studieplannen per klas of per individuele student.
  • Het makkelijk beoordelen en geven van feedback. Onderdelen als inleveropdrachten, plagiaatcontrole en in-line feedback zorgen dat de docent geen tijd verspilt aan onnodige zaken. 
  • Het actief kunnen volgen van de voortgang van de studenten in het studieplan en op maat gemaakte rapportages. 

Het verzorgen van onderwijs is voor de docenten op deze manier erg makkelijk gemaakt. 

Motile | Case | UP learning

Studenten houden grip op hun voortgang

Studenten kunnen via hun persoonlijke studieplan eenvoudig zien welke lessen ze moeten volgen. De persoonlijke feedback van hun docenten helpt hen zich continu te blijven ontwikkelen. Ook is het voor hen erg eenvoudig om hun eigen voortgang in te zien. Dit kan via het studieplan of de voortgangsrapportage.

Lennert Coumans | Motile

Lennert Coumans
Motile

“Dat we met Motile vanuit één platform al onze klanten kunnen bedienen en ook nog maatwerk leveren, is uniek. In ons oude model hadden we nooit kunnen opschalen naar meerdere lesmethodes met zo veel gebruikers. Doordat we het Totara platform ieder jaar slimmer inrichten en de processen steeds verder automatiseren, kunnen we jaar op jaar hard blijven groeien met gelijkblijvende kosten.”

Motil | Case | UP learning

Maatwerk blijft dicht bij de Totara standaarden

Om de processen zo optimaal mogelijk te ondersteunen, is maatwerk nodig. UP learning zorgt dat dit aansluit bij de standaard logica van Totara. Hierbij wordt bijvoorbeeld slim gebruikt gemaakt van programma’s waarbij studenten op basis van functieprofielen in combinatie met de indeling in cursusgroepen toegang krijgen tot de juiste cursussen. Ook de studieplanner en de voortgangsrapportage, precies op maat voor docenten en studenten, zijn maatwerkonderdelen voor Motile die dicht bij de standaard logica zijn gebleven.

In drie jaar tijd van 1.200 naar 15.000 gebruikers 

Door de verregaande automatisering is er voor het hele aankoop, uitlever en factureringsproces nauwelijks menselijk ingrijpen nodig. Ondanks de enorme groei is de administratieve beheerslast niet toegenomen en heeft Motile al die jaren geen nieuwe beheerders voor Totara hoeven werven. De functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid is enorm toegenomen en dat terwijl het prijsniveau al die jaren gelijk is gebleven.

<2019202020212022
Onderwijsinstellingen5112526
LMS5111
Gebruikers (studenten en docenten)1.2002.8007.50015.000
Lesmethodes1124
Generieke cursussen202253561902
Maatwerk cursussen60164338676
Motile platform beheerders2222
Matthijs Waldhober

Matthijs Waldhober
UP learning

“Motile heeft ons flink uitgedaagd. Daar houden we van. Het dwingt ons de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken. Zo zijn we er samen in geslaagd een hele prettige omgeving voor studenten en docenten neer te zetten.”

Over Motile

Motile richt zich op onderwijskundige vernieuwing in combinatie met digitalisering in het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hun dienstverlening beslaat drie vlakken.

  • Innovatieve digitale lesmethodes, ontwikkeld met docenten en het werkveld.
  • Ondersteuning bij de uitwerking van de visie, het taalbeleid en onderwijsconcepten.
  • Digitalisering bestaand lesmateriaal en bouw digitale leeromgevingen.
Motile | Case | UP learning

Zie www.motile.nl

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.