Van 5 LMS’en naar 1 Totara

Motile | Totara case | mock up | UP learning

De winst voor Motile

  • Van vijf naar één leerplatform
  • Meer gemak voor de klant (docenten en studenten)
  • Voorbereid op groei van Motile

Motile biedt online lesmethodes voor het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) aan. Door een sterke groei van de succesvolle methode ‘Taal Integraal’, werden zij gedwongen het aantal online leeromgevingen steeds verder uit te breiden. Dat moest anders. Nu bedient Motile duizenden studenten en docenten vanuit één Totara Leerplatform.

Motile

Vijf Leeromgevingen, dat werd te veel

Taal Integraal is een succesvolle online lesmethode voor het vak Nederlands in het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). Om haar methodes naar studenten en scholen uit te kunnen serveren, hield Motile vijf leeromgevingen in de lucht en het eind was nog niet in zicht. Dit jaar zouden er vier omgevingen bij moeten komen. Het werd echter te tijdrovend om het lesmateriaal in al die losse omgevingen te beheren. Motile wilde daarom hun klanten vanuit één leerplatform kunnen bedienen en kwam bij Totara uit.

Priscilla Coumans - Van der Weerden

Priscilla Coumans – Van der Weerden
Motile

“We willen onze tijd niet besteden aan het onderhouden van allerlei losse leeromgevingen, maar aan het op maat maken van goed onderwijs. Met Totara hebben we nu een robuust platform waarmee we elke klant kunnen bedienen. Dat levert ons tijdwinst op en nog belangrijker, het biedt docenten en studenten veel meer gemak.”

Winst voor de klanten van Motile

  • Een vriendelijk en efficiënt online bestel- en uitleverproces
  • Schaalbaarheid van het Leerplatform
  • Docenten kunnen volledige leerprogramma’s samenstellen voor studenten en zij-instromers

De ambitie van Motile in het MBO-onderwijs

Motile wil met haar online lesmethode ‘Taal Integraal’ een nog stevigere positie krijgen in de MBO-markt. Daarvoor wil het studenten en docenten volledig ondersteunen. Bijvoorbeeld door docenten de mogelijkheid te geven complete leerprogramma’s samen te stellen voor studenten en zij-instromers. Ook kunnen instellingen online lesmateriaal op maat laten maken om aan te sluiten bij de beroepsgerichte vakken of projecten. Priscilla Coumans – Van der Weerden, “Met onze ervaring en de solide basis die we hebben neergezet, kunnen we ons nu volledig richten op de ontwikkeling van het online onderwijs in het MBO. Zo dragen wij bij aan het opleiden van gekwalificeerde vakmensen.”

“Motile heeft ons flink uitgedaagd. Daar houden we van. Het dwingt ons de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken. Zo zijn we er samen in geslaagd een hele prettige omgeving voor studenten en docenten neer te zetten.”

Matthijs_Waldhober_new

Matthijs Waldhober
UP learning

Over Motile

Motile richt zich op onderwijskundige vernieuwing in combinatie met digitalisering in het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hun dienstverlening beslaat drie vlakken.

  • Innovatieve Digitale Lesmethodes, ontwikkeld met docenten en het werkveld.
  • Ondersteuning bij de uitwerking van de visie, het taalbeleid en onderwijsconcepten.
  • Digitalisering bestaand lesmateriaal en bouw digitale leeromgevingen.

Meer uit medewerkers halen? Vrijblijvend advies.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Zonder verplichtingen. Afgesproken!

Bel, mail of vul het formulier in.