Onboarding via app of Leerplatform?

Het inwerken van nieuwe medewerkers kan bakken aan tijd opslokken. Van jou als Learning of HR-professional, maar ook van leidinggevenden, de buddy en directe collega’s die bij het onboarden betrokken zijn.

Het uitdenken, ontwikkelen en plannen van alle onboarding activiteiten is best een klus. Zeker als je weet dat het wel tot een jaar kan duren voordat een nieuwe medewerker volledig is ingewerkt. Gelukkig heb je als L&D’er genoeg hulpmiddelen. Maar kies je nu beter voor die specifieke Onboarding app of toch het Leerplatform?

4 vragen waardoor jij een betere keuze maakt

Het aanbod aan Onboarding apps is groot. Op deze website vind je alleen al meer dan 200 tools die je kunnen helpen. Heb je een Leerplatform in huis, dan is het wellicht overbodig daar een extra onboarding omgeving naast te zetten. Maar hoe maak je een goede afweging? Deze 4 vragen helpen je.

Vraag 1
Zie je Onboarding als een specifiek en tijdelijk programma voor nieuwe medewerkers? Een app kan dan een prima keuze zijn. Zie je Onboarding als start van een (leer)cultuur rondom een ‘werkzaam leven lang leren’? Dan kan het Leerplatform een betere keuze zijn. Vanaf dag 1 zullen alle medewerkers dan één ‘doorlopende leerlijn’ vanuit één omgeving ervaren. Leren? Zo doen we dat hier. Allemaal.

Vraag 2
Hebben nieuwe medewerkers overal en altijd toegang tot internet, zodat zij tijdens het inwerktraject extra ‘performance support’ kunnen krijgen? Met een app kun je informatie downloadbaar en offline beschikbaar maken. Wel zo makkelijk als je even niet online kunt zijn.

Vraag 3
Is er al een Leerplatform in huis en wil je dat álle collega’s eenvoudig (onderdelen van) het Onboarding programma kunnen volgen? Kijk dan eerst of je de onboarding in het Leerplatform kunt vormgeven. Je hoeft informatie dan maar op één plek te onderhouden. Zo houd je alle medewerkers makkelijk up-to-date met dezelfde informatie.

Vraag 4
Gaat je voorkeur uit naar een app, is het dan nodig dat deze naadloos integreert met je Leerplatform? Zo ja, is het beheer van (gebruikers)data en het onderhoud van koppelingen dan eenvoudig en zijn er geen ‘verborgen’ kosten?

En de Leerplatformen met een app dan?

Naast specifieke Onboarding apps, bieden veel leerplatformen ook apps voor het offline gebruik van je content. Dat maakt je keuze tussen app en platform er misschien niet makkelijker op. Sta je voor dit dilemma? Bovenstaande 4 vragen helpen je hopelijk met het maken van de juiste keuze. Kom je er niet uit, laat je dan onafhankelijk adviseren. We denken graag met je mee.

Onboarding via app of leerplatform? | UP learning

Tip: Laat je leiden door je doelen, de doelgroep(en) en de inhoud.

Wat is jouw beste keuze? We adviseren je geheel vrijblijvend.

Wil je graag advies over de beste Onboarding methode voor jouw organisatie? Bel, mail of vul gerust onderstaand formulier in. We nemen dan snel contact met je op voor een praktisch advies. Geheel vrijblijvend.


Meer over Onboarding

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.