Vacature Content- en copywriter

Vacatures | UP learning

Dit is UP

UP learning is in Nederland en België één van de toonaangevende bedrijven voor online leren. Wij creëren creatieve leeroplossingen voor nationale en internationale klanten waaronder Achmea, Asito, Belastingdienst, CBS, Jumbo, KLM, Lidl, Volkswagen, War Child en World Customs Organisation. Meer dan 35 onderwijskundigen, vormgevers, en systeemspecialisten werken daarbij nauw samen met de afdeling sales en ondersteunende diensten. Samen streven wij dagelijks naar de beste mix van concept, inhoud, vormgeving en technologie.

Dit geeft je energie

Vind jij het leuk om complexe onderwerpen samen te vatten tot plezierig lezende teksten? Bij UP verdiep jij je in de wereld van onze klanten. Waar je de ene dag nog aan tafel zit met een financieel expert over Risk Management, bevraag je de volgende dag een specialist in Supply Chain Management over optimaal voorraadbeheer. De week sluit je af met het schrijven van een pakkend script. Dit keer voor een animatie over werken in de retail. Vanzelfsprekend zorg je dat het script naadloos aansluit bij de door jou bedachte stijl van de leercampagne.

Samen met je collega’s vertaal je opleidingsvraagstukken naar creatieve leeroplossingen, zoals e-Learning modules, Interactieve Video’s en Immersive Learning via VR, AR of MR. Daarbij brengt iedere UPper haar of zijn expertise in. Jij bent degene die tovert met taal.

Herken je jezelf?

Je bent creatief, enthousiast en in staat projecten voor de klant én UP tot een goed einde te brengen. Je krijgt energie als je verwachtingen overtreft. In workshops verzamel je precies de informatie die belangrijk gaat zijn voor het schrijven van pakkende teksten.

Werken in een open, dynamische en ambitieuze organisatie geeft je elke dag veel energie. En je weet dat je altijd terug kunt vallen op je collega’s. Zoals zij op jou.

Wat breng je mee?

 • Heb je een Bachelor opleiding in de richting van Journalistiek, Communicatiewetenschappen, Onderwijskunde of Gedragswetenschappen? Top! Samen met je digitale skills, zorgt dit dat je een vliegende start maakt.
 • Bij voorkeur neem je minstens twee jaar werkervaring mee en dan nog het liefst in de e-learning / edtech industrie.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht.
 • Graag leg je elke dag de lat een beetje hoger. Met je zelfstandige en leergierige werkhouding is dat voor jou ‘usual business’.
 • Je weet je verhaal goed over te brengen, zowel mondeling als schriftelijk.

Onze klanten spreken Nederlands en soms is Engels de voertaal. Daarom spreek je beide vloeiend. En helemaal geweldig als ook je Engelse teksten van de pagina spatten.

En dit heeft UP je te bieden

Je talent en vakkennis ontwikkelen in een enthousiaste en leergierige organisatie. Die heb je sowieso in de pocket. En daarnaast:

 • werk je voor en met een prachtige klantenkring, waar je met recht trots op zult zijn;
 • ontvang je een salaris dat past bij jouw ervaring en groeipotentie;
 • kun je met een smartphone en laptop overal ‘on the job’ zijn;
 • krijg je persoonlijke begeleiding, opleidingen & trainingen;
 • kom je te werken in een leergierige, informele organisatie, waarin kennisdeling de normaalste zaak van de wereld is;
 • ontspan je je met de andere UPpers regelmatig op onze sportieve en (soms) minder sportieve uitjes.

Krijg je nu al energie van UP?

Zet dan je eerste stap en stuur je CV en motivatie naar up_hr@uplearning.nl, t.a.v. Diana Badalati.

Heb je nog vragen? Stel deze ook gerust per e-mail aan Diana. Dan zorgt zij dat je snel antwoord krijgt. En tot slot: met respect voor je privacy, kan het zijn dat we op social media de voor deze functie relevante informatie inzien.Een werving- en selectiebureau (of iets dat daar op lijkt)? We vinden het niet prettig om commercieel benaderd te worden voor deze vacature.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.