Zelf de regie over je ontwikkeling

Lidl | Totara case | mock up | UP learning

De winst voor Lidl

  • Eén platform voor leren en ontwikkelen
  • Medewerkers nemen zelf de regie
  • Persoonlijke leerplannen geven inzicht in de individuele ontwikkeling

Medewerkers met digitale middelen en vanuit één learning platform ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is het doel van Lidl. Om het te realiseren, implementeerde Lidl het Totara LMS. Medewerkers krijgen hierin een ‘verplicht’ en een ‘vrij’ online trainingsprogramma aangeboden.

Lidl

Lidl zet in op Zelfsturend Leren

“Hoe kunnen we onze medewerkers gedurende hun tijd bij Lidl met slimme tools ondersteunen in hun behoeften rond werk en persoonlijke ontwikkeling?” Sophie Geerts Jaspers, Director HR Lidl Nederland heeft hier een duidelijke visie op. Het was haar wens om medewerkers meer ruimte en verantwoordelijkheid te geven over hun eigen ontwikkeling.

Skanda Kock

Skanda Kock
Lidl Nederland

“Met het Totara LMS staat er een stevig fundament. De volgende stappen zijn het opzetten en inrichten van blended opleidingsprogramma’s inclusief content creatie. Leiderschapsontwikkeling en het borgen van onze leiderschapsprincipes is het volgende onderwerp dat we volgens het nieuwe concept vorm gaan geven.”

Het concept: een persoonlijk online leerplan

Lidl ondersteunt medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling met één online platform. In de functioneringscyclus wordt inzichtelijk gemaakt waar de kracht en de ontwikkelpunten van medewerkers liggen. Dit vormt de basis voor ieders persoonlijke online leerplan. Vervolgens kan je via een grote keuze aan learning resources in je eigen tempo werken aan je persoonlijke ontwikkeling op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Lidl | Totara case | mock up | UP learning

De uitwerking

Lidl wil het voor medewerkers aantrekkelijk maken zich meer ‘zelfsturend’ te ontwikkelen. Daarnaast wilde HR en L&D een grote efficiency slag realiseren door vanuit één omgeving te registreren, rapporteren en evalueren. Lidl koos daarom voor het Learning Management Systeem (LMS) Totara van UP learning. De leeromgeving is visueel overzichtelijk en aantrekkelijk; je voortgang is inzichtelijk en je hebt een helder overzicht van je ontwikkelpad. Dit alles bevordert dat medewerkers aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling. En voor de leidinggevende is het zo makkelijker om de individuele ontwikkeling te monitoren en gerichter ondersteuning te bieden.

Medewerkers kiezen zelf wat bij hun ontwikkeling past

Samen met Lidl vulde UP de omgeving met eigen content en specifieke content uit de Premium Learning Library*. Medewerkers kunnen kiezen uit workshops, honderden e-learning resources en 800 e-books, variërend van managementboeken en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling tot hele praktische over bijvoorbeeld Excel of leren presenteren.

Skanda Kock

Skanda Kock
Lidl Nederland

“Bij Lidl werken we doelgericht en resultaatgericht. Dit betekent dat we snel meters willen maken en hierin vonden we in UP learning een goede partner. Hierdoor hebben we binnen 3 maanden een volwaardige en aantrekkelijke leeromgeving neergezet, waarmee medewerkers de kwaliteit van hun werk kunnen verhogen én hierin zelf de regie kunnen pakken.”

De visie van Lidl  op Leren & Ontwikkelen

Hoe je medewerkers digitaal ondersteunt? Sophie Geerts-Jaspers, Director HR Lidl Nederland, verwoordt het zo.

Meer uit medewerkers halen? Vrijblijvend advies.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Zonder verplichtingen. Afgesproken!

Bel, mail of vul het formulier in.