Kinderen taalsterk maken

De winst voor
De Schoolschrijver

  • Integratie digitale lessen met les van kinderboekenschrijvers
  • Kinderen vinden lezen leuker, lezen beter en hebben een grotere woordenschat
  • Eenvoudigere afhandeling van planning en facturering

Het doel van stichting De Schoolschrijver is namelijk alle kinderen in Nederland taalsterk te maken. Om dat te bereiken gaan kinderboekenschrijvers naar basisscholen waar ze met kinderen over boeken praten en verhalen schrijven. Dat de formule succesvol is, blijft niet onopgemerkt. De Schoolschrijver is genomineerd voor de internationale ‘Astrid Lindgren Memorial Award’. Ook wel de ‘Nobelprijs voor jeugdliteratuur’ genoemd.

De Schoolschrijver
De Schoolschrijver | Moodle case | Kinderen taalsterk | UP learning

Je favoriete kinderboeken­schrijver in de klas

Wie kunnen kinderen beter enthousiasmeren voor taal dan de schrijvers van kinderboeken? Dus gaan zij de klas in. De programma’s, variërend van een maand tot een half schooljaar, vergroten aantoonbaar de geletterdheid van kinderen. Hun woordenschat wordt groter, de beheersing van taal beter en kinderen leren te vertrouwen op hun eigen talenten en creativiteit.


Annerose Louwaard
De Schoolschrijver

“Het enthousiasme van onze Schoolschrijvers is groot en dat slaat over op de kinderen. Het spelen met taal aan de hand van voorleesfragmenten en schrijfopdrachten is een enorme versneller om taalvaardigheid te verbeteren.”

De Schoolschrijver stapt uit het Digibord

Binnen De Schoolschrijver-maand  speelt de online leeromgeving een belangrijke rol. Annerose Louwaard,
Onderwijskundig ontwikkelaar daarover, “Voor het interactieve lesmateriaal ontwikkelde UP handige templates die samen met het projectteam zijn gevuld. Zo konden we onze strakke planning halen en vooral: inspirerende digibordlessen ontwikkelen. De kinderen hebben door de interactieve digibordlessen echt het gevoel dat ze in contact staan met de schrijver. Als de schrijver vervolgens in de vierde les in de klas komt, is het net alsof hij uit het digibord komt stappen.”

Samen met UP kijken we hoe we de kinderen ook een eigen ‘online’ schrijfkamertje kunnen bieden. Want bij levendige verhalen hoort een levendige leeromgeving.’ 

De Schoolschrijver | Moodle case | Kinderen taalsterk | UP learning
De Schoolschrijver | Moodle case | Kinderen taalsterk | UP learning

Het verhaal gaat verder

Elke dag opnieuw inspireert en faciliteert De Schoolschrijver kinderen, hun leerkrachten en ouders bij het lezen van boeken en het schrijven van verhalen.  Via het online leerplatform zijn video’s, lesmateriaal en handleidingen in de klas beschikbaar. Daarnaast ondersteunt het platform in de nabije toekomst ook de logistieke afhandeling, zoals planning en facturatie.

Het concept van De Schoolschrijver is wereldwijd opgevallen, zoals blijkt uit de  nominatie voor de ‘Astrid Lindgren Memorial Award’.

Meer uit medewerkers halen? Vrijblijvend advies.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Zonder verplichtingen. Afgesproken!

Bel, mail of vul het formulier in.