Bekijk hier de laatste Videoleren ins & outs

Waarom video inzetten voor leren, kennisdeling en communicatie?

Tijdens de diverse events die wij rondom video organiseren, hebben de bezoekers zowel de meerwaarde van video meegekregen als handige tips bij de ontwikkeling van video en de implementatie via een videoplatform. Bekijk hieronder zelf deze laatste ins & outs!

Deze impressievideo geeft je een beeld van het video-event en de aansluitende housewarming. Deelnemers vertellen je wat zij geleerd hebben en met welke inzichten ze aan de slag gaan in hun eigen organisatie.

De inhoudelijke sessies, opgedeeld in een plenaire introductie, twee break – outs en een plenaire afsluiting zijn hieronder terug te vinden.

De Why & How van videoleren!

Aan de hand van Mr X en de Xpert werden de bezoekers aan de start van het event meegenomen in het verhaal waarom video steeds meer aan terrein wint en waarom en hoe dit ook voor leren ingezet kan worden. Bekijk en beluister hier het verhaal van Mr X en de inzichten en tips van de Xpert.

Ben jij net als Mr X overtuigd geraakt van de meerwaarde van video? Dan wil je natuurlijk ook een antwoord op 3 belangrijke vragen:

  1. Hoe zorg ik voor een centraal platform waarop video’s gedeeld en goed gevonden kunnen worden? Tijdens de break – out werd hier een sessie aan gewijd door Ken. Hij verzorgde een interactieve demo over het videoplatform Kaltura.
  2. Hoe werkt een interactieve video en waar kan ik het voor inzetten? De parallelsessie ging over ‘the making of’ van een interactieve video voor recruiting, die UP samen met de De Mandemakers Groep (DMG) ontwikkelde. Schud jij de heer Mandemakers de hand? Probeer zelf de interactieve video.

Extra inspiratie:

Video Jonathan Halls – Rapid video development
Blog Kimberley van Gils, Schaapontwerpers – verslag event ‘Videoleren in 180 minuten’ in Rotterdam
Nog meer tips: elearningindustry.com – 10 tips om video effectief in te zetten in e-learning
Artikel Video verwerpt studieboek? Onderzoek van student Nico van de Mortel 
Meer auditief ingesteld? Luister hier het radiofragment waarom Youtube een betere leermeester is dan een lesboek! 

Geschreven door

Laurens

Learning Tips

Ontvang elke twee weken een tip. Al 1.435 HR en L&D professionals gingen je voor.

Delen

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.