Augmented Reality

En de kracht van verleiding

Virtual en Augmented Reality | Learning & Development | UP learning

Wat is Augmented Reality?

Met Augmented Reality (AR) leg je digitale informatie over de echte wereld heen. Het creëert interactieve leerervaringen die voorheen onmogelijk of moeilijk te ontwikkelen waren.

Ook kun je aan een leerinterventie letterlijk een nieuwe dimensie toevoegen. In de animatie zie je hoe het werkt.

Probeer het zelf

Met deze AR-ervaring ontdek je de mogelijkheden. Scan de QR-code met je mobiel. Heb je je mobiel al in de hand?  Tik dan op deze link. Accepteer de cookies en zet je camera aan.

Video afspelen

Ook met hen zetten we AR en VR in

AR voor leren als:

  • Trainen in de praktijk te duur of onveilig is.
  • Je direct bij de handeling uitleg of feedback wilt geven.
  • Je een meeslepende leerervaring wilt bieden, bijvoorbeeld door gamification-elementen toe te voegen.

Zoals deze voorbeelden van Thermo Fisher, Lidl, Zeeman en PLUS Retail.

Voorbeelden uit de praktijk

  • Voor Thermo Fisher ontwikkelden we training met AR om radioactieve straling op te sporen. Een veilige en kostenbesparende manier van leren. In plaats van wereldwijd medewerkers naar het opleidingscentrum te laten komen, kan men op kantoor of thuis met de smartphone trainen.
  • Voor Lidl verrijkten we de onboardingsdag met een interactieve game. Nieuwe medewerkers gaan in het gebouw op zoek naar de verschillende AR minigames, en leer zo op een actieve manier meer over hun nieuwe werkgever.
  • Voor Zeeman en PLUS Retail voegden we een AR ervaring toe aan hun Onboarding programma’s. Een prikkelende manier om kennis te maken.
Zeeman | Totara LMS image | Onboarding | UP learning

Augmented, Virtual en Mixed Reality

Immersive Learning (ook wel xReality) is in het leerdomein doorgebroken. Maar wat zijn de verschillen tussen AR, VR en MR?

UP_Icon_Augmented-Reality-Phone_White

Augmented Reality

De werkelijke omgeving wordt verrijkt met digitale elementen (AR-overlay). Dit kunnen buttons, films, afbeeldingen of 3d projecties zijn. Je ziet het op je smartphone, tablet of door je bril.

UP_Icon_Virtual-Reality-Glasses_White

Virtual Reality

Afgesloten van de buitenwereld dompel je de lerende onder in een digitale wereld. Gemaakt met foto- of filmmateriaal, door computers gegenereerd of bestaand uit een combinatie.

UP_Icon_Mixed-Reality_White

Mixed Reality

De grens tussen de werkelijkheid en de virtuele wereld vervaagt. Op de werkelijke wereld geprojecteerde digitale elementen interacteren met elkaar én de omgeving. 

“Voor trainen via VR zien wij een mooie toekomst. Dat we samen met UP hebben ontdekt hoe je slim gebruikmaakt van de kracht van VR, is alleen al winst voor ons.”

Je bureau, de winkel of fabriek als rijke leeromgeving

Bouw je met VR een virtuele wereld, met Augmented Reality verrijk je de werkelijkheid. Omdat je interactie en beleving toevoegt, verhoog je al snel de impact van de leerervaring.

Stel jezelf wel altijd eerst de vraag of Immersive Learning ‘leerwaarde’ toevoegt aan je Onboarding programma, training of als performance support.

Zij delen graag hun verhaal

Nieuwsgierig naar de kracht van maatwerk e-Learning? Lees hun verhaal.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.