Maatwerk e-Learning

Bereik meer impact. Maak gebruik van onze uitgebreide ervaring. Wij combineren didactiek, gedragsontwerp, design met moderne technologie.

Maatwerk e-Learning | Online Leeroplossingen en LMS | UP learning

Welkom bij UP!

Op zoek naar maatwerk e-Learning waar je collega’s of klanten blij van worden? Je doelstellingen bereiken? Bij UP weten we door onze jarenlange ervaring wat daarvoor nodig is.

Bekijk op deze pagina de voorbeelden, cases en klantvragen. Nieuw met e-Learning? Bekijk dan de veel gestelde vragen. 

Meer zien? 

Neem gerust contact op voor een uitgebreide demo.

Van offline naar online leren | e-Learning en LMS | UP learning

Wij werken ook voor

e-Learning in vele vormen

Iedereen kent wel de ‘traditionele’ vorm van e-Learning. Je klikt door een training, ziet ‘plaatjes met praatjes’, misschien nog een video, en je beantwoordt vragen. Soms vereisen vraagstukken, om didactische redenen echter om een andere uitvoering.

Interactie voor een beter leerresultaat

Bijvoorbeeld een interactieve video waarin je de gevolgen van een keuze laat zien en direct feedback kunt geven. Of zoals hieronder. Een ‘one-pager’ vol interactieve elementen om te ‘teasen’ of de aandacht vast te houden. En Augmented Reality, voor een bijzondere leerervaring. Probeer ze maar eens.

De interactieve video

Schud jij Ben Mandemakers de hand? In deze interactieve video maak je kennis met de waarden van de Mandemakers groep.

Wat doe jij als je te laat dreigt te komen voor de training? Of als de klant net voor sluitingstijd binnenkomt?

Video afspelen over Voedingscentrum | UP learning

Klik en bekijk de teaser video

De interactieve one-pager

Collega’s, klanten of patiënten gezonde keuzes laten maken. Hiervoor ontwikkelden we voor het Voedingscentrum een e-Learning in de vorm van een ‘one-pager’.

De training is openbaar. Iedereen die in de catering werkt kan deze gratis volgen en ontdekken hoe ze het maken van gezonde keuzes kunnen stimuleren. Klik of tap hier en probeer het zelf.

Augmented Reality

Augmented Reality (AR) legt digitale informatie over de echte wereld heen. Het creëert interactieve leerervaringen die voorheen onmogelijk of moeilijk te ontwikkelen waren.

Het voegt letterlijk een nieuwe dimensie aan je leerinterventie toe. In de animatie zie je hoe het werkt.

Probeer het zelf

Scan de QR-code met je mobiel en ontdek de mogelijkheden. Je mobiel al in de hand?  Tik dan op deze link. Accepteer de cookies en zet je camera aan.

Video afspelen

e-Learning tools

Next level e-Learning vanuit een rijke gereedschapskist.

Vragen van klanten

Enkele typische vragen waarmee wij klanten helpen. Staat jouw vraag er niet bij? We denken graag geheel vrijblijvend mee over welke leeroplossing zou passen (of niet).

  • Sneller en beter inwerken van nieuwe collega’s (onboarden)
  • Werving van nieuwe medewerkers
  • Werken in een nieuw distributiecentrum
  • Voldoen aan in- of externe wet- en regelgeving
  • Verbeteren inkoopvaardigheden
  • Leren werken met nieuwe software, apparaten of machines
  • Voorkomen van en omgaan met ongewenst gedrag
  • Duurzamer, veiliger of gezonder werken
  • Efficiënter werken en kosten besparen
  • Klant- / patiëntgericht werken

Zij delen graag hun verhaal

Nieuwsgierig naar de kracht van maatwerk e-Learning? Lees hun verhaal.

"De toegevoegde waarde van UP? Passie, creatief, betrouwbaar, flexibel en didactische expertise. Ik kijk uit naar het volgende project!”

Samen voor het beste resultaat

Samenwerken op basis van een persoonlijke klik, wederzijds vertrouwen en afspraak = afspraak. Daar krijgen wij energie van. Jij ook?

Neem dan contact op zoals jij dat wilt. Stuur een e-mail, bel 088 – 44 66 700, of vul onderstaand formulier in. We reageren meestal binnen een werkdag.

Veel gestelde vragen

Wat kost een e-Learning?

Da’s eerlijk gezegd best een lastige vraag. Dat komt door het grote aantal variabelen die er in deze vraag verscholen zitten. We zetten graag voor je op een rijtje welke variabelen dat zijn, zodat je met de juiste blik naar je investering kunt kijken.

Als L&D’er krijg je deze vraag waarschijnlijk ook vaak vanuit ‘de business’. Als geen ander zullen zij snappen dat ‘kosten’ de betekenis heeft van, “Wat is de investering en wat levert het op?”. Het is goed hier dan met elkaar over in gesprek te gaan. De investering hangt namelijk vooral af van ‘de business vraag’. Want elke vraag kan weer tot een andere leerinterventie leiden, waarbij de impact van het ene leermiddel groter is dan dat van de ander. Een e-Learning kent vele gedaanten.

Enkele business vragen die wij vaak krijgen
We willen:

– het Onboarding-programma herzien, zodat nieuwe medewerkers zich sneller thuisvoelen en productief zijn;

– onze medewerkers een nieuw softwaresysteem, machine of apparaat aanleren;

– de klanttevredenheid verhogen;

– inkopers trainen;

– dat onze medewerkers zich gedragen volgens de interne en/of externe wet- en regelgeving;

– klassikale trainingen (deels) omzetten naar e-Learning;

– een e-commerce platform en onze online traingen hier aan koppelen;

– veilige werkplek met minder calamiteiten;

– sociaal en duurzaam gedrag in onze organisatie stimuleren.

Is de business vraag scherp, dan kunnen de onderwijskundigen aan de slag. Wat betekent deze vraag voor de leerinterventie? Wat hebben de medewerkers dan nodig? Hoe zorgen we dat de kennis verworven wordt of voor het gewenste gedrag?

Hieruit zal blijken of dat een leerinterventie de beste manier is om de business vraag te beantwoorden. Waak er voor dat je niet direct naar een e-Learning als oplossing schiet. Maar blijkt dat je met e-Learning de gewenste impact gaat bereiken, dan kun je door.

De volgende stap is te kijken met wat voor soort interventie(s) je het doel bereikt en welke leervormen daarvoor nodig zijn. Vervolgens kun je dit matchen met je budget.

Is de training eenmalig of voor langere tijd? Moet de training makkelijk aangepast kunnen worden? Wat zijn de mogelijkheden van de cursisten (mobiel, desktop etc.). Ook dit zijn belangrijke vragen om tot de juiste e-Learning te komen.

Bij UP maken we altijd eerst een business case met duidelijke stappen. Zo weet je dat je je doelen behaalt en voorkomen we onaangename verrassingen gaandeweg het project.

Wanneer zet je e-Learning in?

Er zijn verschillende situaties waarin e-Learning van pas kan komen, maar er zijn drie veelvoorkomende situaties.

Ten eerste, wanneer je grote groepen mensen op afstand wilt opleiden. e-Learning biedt de mogelijkheid om trainingen en cursussen aan te bieden aan grote groepen mensen, ongeacht hun locatie. Dit kan helpen om reistijd en -kosten voor deelnemers en trainers te verminderen.

Ten tweede wanneer je met online leren meer impact kunt bereiken of dat het bijvoorbeeld veiliger is dan om fysiek te trainen. 

Tot slot, wanneer je continue educatie wilt aanbieden. Met e-Learning kunnen medewerkers hun kennis en vaardigheden bijwerken en verbeteren, doordat ze op hun eigen tempo en op elk moment toegang hebben tot educatieve materialen en trainingen.

Hoe werkt e-Learning?

e-Learning is een manier om kennis en vaardigheden op te doen via elektronische media, zoals het internet, computers, tablets of smartphones. Het kan op verschillende manieren worden vormgegeven, maar over het algemeen werkt het als volgt:

– Een cursusontwikkelaar of een docent ontwerpt de inhoud van de e-Learning cursus. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit video’s, interactieve oefeningen, toetsen en quizzen. Afhankelijk van de exacte vorm en tooling is er meer of minder kennis nodig van didactiek, gedragswetenschap design en techniek.
– De cursus wordt vervolgens beschikbaar gesteld via een e-Learning platform, een website of een app.
– De cursist meldt zich aan voor de cursus en krijgt toegang tot het lesmateriaal.
– De cursist doorloopt de lesstof op eigen tempo en kan de lessen herhalen en terugspoelen indien nodig.
-Afhankelijk van de cursus, kunnen er tussentijdse toetsen en opdrachten zijn om de voortgang van de cursist te meten en te beoordelen.
– Aan het einde van de cursus kan er een eindtoets of een examen zijn om de kennis van de cursist te evalueren.

e-Learning kan geheel zelfstandig worden gevolgd, maar er kan ook interactie plaatsvinden tussen de cursist en de docent of andere cursisten. Dit kan bijvoorbeeld via forums, videoconferenties of chatfuncties.

Wat zijn de voor- en nadelen van e-Learning?

e-Learning heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn: flexibiliteit, efficiëntie, interactiviteit, aanpasbaarheid en toegankelijkheid.

De nadelen zijn: geen echt persoonlijk contact (behalve vanaf scherm), technische problemen, gebrek aan echte sociale interactie en beperkte feedback (in vergelijking bijvoorbeeld met klassikale discussies).

Uit didactisch oogpunt kan ook gekozen worden voor een ‘blended’ aanpak. Een deel leer je dan via e-Learning waarna je bijvoorbeeld klassikaal de verdieping op zoekt.

Hoe effectief is e-Learning?

Over het algemeen kan e-Learning net zo effectief zijn als traditioneel onderwijs, mits het goed is ontworpen en uitgevoerd.

Er zijn verschillende factoren die de effectiviteit van e-Learning beïnvloeden, zoals de kwaliteit van de inhoud, de mate van interactiviteit, de mate waarin de leerervaring is afgestemd op de individuele behoeften van de cursist en de mate van betrokkenheid van de cursist.

Onderzoek toont aan dat e-Learning in sommige gevallen zelfs effectiever kan zijn dan traditioneel onderwijs, bijvoorbeeld bij het aanleren van bepaalde vaardigheden en kennisgerichte onderwerpen.

Onze onderwijskundige specialisten weten wat wanneer werkt en adviseren je er graag over.

Waarom zou je kiezen voor een e-Learning?

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een e-Learning. Denk hierbij aan:

– Flexibiliteit: e-Learning biedt de mogelijkheid om te studeren waar en wanneer men wil, wat handig kan zijn voor mensen die een drukke agenda hebben of die niet in staat zijn om naar een fysieke leslocatie te gaan.

– Kostenbesparing: e-Learning kan goedkoper zijn dan traditioneel onderwijs, omdat er geen reis- en verblijfskosten zijn en omdat de inhoud meestal digitaal beschikbaar is.

– Toegankelijkheid: e-Learning kan toegankelijk zijn voor mensen met fysieke beperkingen, doordat de lessen bijvoorbeeld voorzien kunnen zijn van ondertiteling en audio.

– Interactiviteit: e-Learning kan worden ontworpen om interactief te zijn en kan verschillende multimediaformaten bevatten, zoals video’s, audio-opnames, animaties en games. Dit kan de motivatie en betrokkenheid van de cursist verhogen.

– Mogelijkheid tot zelfsturing: e-Learning kan de cursist meer autonomie geven en de mogelijkheid bieden om de eigen leerervaring vorm te geven. Dit kan bijdragen aan een beter begrip en een hogere motivatie.

Is e-Learning hetzelfde als online leren?

e-Learning en online leren worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een klein verschil tussen de twee termen. e-Learning verwijst specifiek naar het gebruik van elektronische technologieën om leren en opleiding te faciliteren, wat kan variëren van online cursussen en trainingen tot webinars, podcasts, virtuele klaslokalen en andere digitale leermiddelen. e-Learning kan echter ook offline plaatsvinden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een CD-ROM of USB-stick. Online leren, daarentegen, omvat elk type leren dat via internet of andere computernetwerken plaatsvindt. Dit kan bijvoorbeeld ook inhouden dat er online instructies worden gegeven door een docent, via chat of videoconferentie, zonder gebruik te maken van e-Learningsoftware of digitale leermiddelen. Kort gezegd: e-Learning is een vorm van online leren, maar online leren omvat meer dan alleen e-Learning.

Is e-Learning net zo effectief als face-to-face leren?

e-Learning kan net zo effectief zijn als traditioneel face-to-face leren, vooral als het op de juiste manier wordt ontworpen en geïmplementeerd.

e-Learning heeft veel voordelen, zoals flexibiliteit en kosteneffectiviteit, waardoor het voor veel mensen een aantrekkelijke optie is geworden. Bovendien maakt e-Learning het mogelijk om gepersonaliseerd en interactief leren aan te bieden, wat kan leiden tot betere leerresultaten.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan e-Learning, zoals het gebrek aan persoonlijk contact en sociale interactie. Sommige medewerkers kunnen ook technische problemen ondervinden of moeite hebben met het motiveren van zichzelf om de lesstof te bestuderen.

Over het algemeen kan worden gesteld dat de effectiviteit van e-Learning afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het ontwerp van het programma, de kwaliteit van de instructie en het vermogen om de lerende te motiveren, bijvoorbeeld via de mogelijkheid om zelfstandig te leren.

Wat is Blended Learning?

Blended Learning is een vorm van leren waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van online leren als fysieke bijeenkomsten. Je doet de theorie bijvoorbeeld via e-Learning op, waarna je in een klassikale setting met elkaar de verdieping op zoekt.

Wat is Microlearning?

Microlearing is een methode om complexe informatie op te delen in kleine, behapbare stukjes. Zo kun je snel en efficiënt nieuwe kennis en vaardigheden verwerven, zonder overladen te worden. Microlearning kan lerenden helpen informatie beter te onthouden en effectiever toe te passen. Ook kan het worden aangepast en gepersonaliseerd aan de individuele leerbehoeften, waardoor meer flexibele en adaptieve leerervaringen mogelijk zijn.

Korte, gerichte video’s, podcasts, infographics en quizzen kun je bijvoorbeeld in de vorm van microlearning gieten.

Wat is Scenario based learning?

Scenario based learning is een vorm van interactief leren, waarbij realistische scenario’s worden nagebootst. Bij ieder scenario sta je voor een keuze, die een consequentie heeft en bepaalt hoe de rest van de verhaallijn verloopt. Keuze A leidt bijvoorbeeld weer tot een ander scenario dan keuze B. Er wordt dus niet verteld wat het juiste antwoord is, maar dit ervaar je zelf door de gevolgen van de keuzes die je maakt.

Lees dit blog om meer te weten te komen over de voordelen van Scenario based learning en voor welke leervragen je het succesvol inzet.

Hoe verhoudt e-Learning zich tot klassikaal leren?

Over het algemeen kan e-Learning even effectief zijn als klassikaal leren, maar het hangt af van de context en het type materiaal dat wordt onderwezen.

e-Learning biedt veel voordelen, zoals flexibiliteit, de mogelijkheid om in eigen tempo te leren en toegang tot diverse leerbronnen. Bovendien kan e-Learning een goede optie zijn voor mensen die in afgelegen gebieden wonen of die niet in staat zijn om naar een fysieke leslocatie te reizen.

Wat is het beste platform voor e-Learning?

Een Learning Management Systeem of een Learning Experience Platform (LXP) zijn vaak de beste omgevingen om e-learning in aan te bieden (meer weten, lees dan: LMS en LXP, de complete gids). Dit heeft een aantal belangrijke redenen:

– Personalisatie: Een LMS en LXP kunnen gepersonaliseerde leerervaringen aanbieden die afgestemd zijn op de individuele leerbehoeften en interesses van elke lerende. Dit kan worden gedaan door middel van aanbevelingssystemen en adaptieve leerpaden, wat resulteert in betere leerresultaten en hogere betrokkenheid.

– Interactie: LXP’s bieden een scala aan interactieve leeractiviteiten, zoals gamification, sociale samenwerking, peer-feedback en meer. Dit kan de betrokkenheid van de lerend vergroten en de motivatie om te leren stimuleren.

– Toegang tot diverse leermiddelen: LMS’en en LXP’s bieden toegang tot een breed scala aan leermiddelen, zoals video’s, podcasts, eBooks, webinars en meer. Hierdoor kunnen medewerkers op een manier leren die bij hen past en hun interessegebieden weerspiegelt.

– Analyse: LMS’en en LXP’s bieden analysetools die de prestaties van lerenden kunnen volgen en evalueren. Hierdoor kunnen instructeurs en organisaties de prestaties van lerenden bijhouden en hun leerervaring aanpassen om betere resultaten te behalen.

Wat zijn de voordelen van e-Learning voor bedrijven?

Een e-Learning kan bedrijven helpen om hun werknemers effectiever en efficiënter te trainen en te ontwikkelen, wat kan leiden tot betere prestaties, hogere productiviteit en verbeterde resultaten. Hieronder volgen een aantal van de meest belangrijke voordelen voor uw bedrijf om met e-Learning te werken:

– Kostenbesparing: e-Learning kan kosteneffectiever zijn dan traditionele trainingsmethoden omdat er geen kosten zijn voor fysieke lesruimtes, reiskosten of printmaterialen.

– Flexibiliteit: e-Learning biedt deelnemers de mogelijkheid om op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie te leren. Dit maakt het gemakkelijker voor medewerkers om trainingen te volgen en zich te ontwikkelen zonder de werklast te verhogen.

– Consistente inhoud: e-Learning zorgt ervoor dat alle deelnemers dezelfde inhoud ontvangen, wat zorgt voor consistentie in de kennis die wordt overgedragen. Dit helpt bijvoorbeeld ook om een gemeenschappelijke taal en cultuur binnen je organisatie te creëren.

– Betere kennisretentie: Onderzoek heeft aangetoond dat e-Learning kan leiden tot een hogere kennisretentie dan traditionele trainingsmethoden. Dit komt omdat e-Learning vaak interactieve elementen bevat, zoals quizzen en simulaties, die deelnemers helpen om de inhoud beter te begrijpen en te onthouden. Ook wordt het makkelijker om met regelmatig een stukje kennis of toets aan te bieden.

– Snellere implementatie: e-Learning kan snel worden ontwikkeld en geïmplementeerd, wat betekent je snel kunt reageren op veranderende behoeften en trends in de markt.

Hoe werkt het met e-Learning en de BTW?

In de meeste Europese landen, waaronder Nederland, is e-Learning aftrekbaar van de BTW. e-Learning wordt beschouwd als een educatieve dienst, die onder bepaalde omstandigheden kan worden vrijgesteld van BTW of tegen een verlaagd tarief kan worden belast.

Het is wel belangrijk om advies in te winnen bij een fiscaal adviseur of de Belastingdienst om te bepalen of de e-Learning die je organisatie gebruikt, in aanmerking komt voor BTW-vrijstelling of een verlaagd tarief.

Wat is de betekenis van e-Learning en hoe schrijf je het correct?

e-Learning is online opleiden via elektronische componenten zoals internet en apparaten zoals computers, smartphones of tablets. Het woord ‘e’ komt van de elektronische snelweg en wordt gebruikt om afstandsonderwijs mogelijk te maken.

Je schrijft e-learning met behulp van een koppelteken. Het meervoud van e-learning is ook e-learning.

Bij UP schrijven we om cosmetische redenen e-Learning met een hoofdletter L.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.