Een zomer vol inspiratie, 5 ingrediënten!

Ontdek hier hoe jij zelfgestuurd inspiratie kunt opdoen!

De zomer is nu echt begonnen! De temperaturen liepen de afgelopen dagen hoog op. Het valt niet mee om tijdens de zomervakantie je hoofd koel te houden en in de wat rustigere momenten energiek te blijven. Het leuke is dat de zomer je ruimte geeft om volledig self-in-control op zoek te gaan naar nieuwe bronnen en interessante content. Daar kun je dan straks je klanten en collega’s mee inspireren en met elkaar weer een frisse start maken wanneer de vakantie voorbij is!

Daarom onderstaande tips, waarmee je vanaf je werkplek, vanuit je tuinstoel of zelfs vanaf je vakantiebestemming nieuwe energie én inspiratie kunt opdoen op een manier die jou aanspreekt.

Tip 1: Bekijk korte inspirende video’s op Ted.com

Ted talks zijn video’s van invloedrijke experts die een speech geven over hun ideëen op het gebied van educatie, business, creativitiet, wetenschap en techniek. Een mooi kanaal om nieuwe inzichten op te doen over onderwerpen die jij interessant of relevant vind. De video’s zijn ondertiteld en duren maximaal 20 minuten. Ted wordt door menig collega bij UP als een grote bron van inspiratie gezien!

Top 3 video’s om te bekijken

Tip 2: Beluister of lees samenvattingen van interessante boeken op Blinkist

Blinkist is een digitale bibliotheek waar je samenvattingen kunt vinden van de bestverkochte boeken van dit moment. In welgeteld 15 minuten ben jij weer wat kennis rijker! De informatie uit het boek die vaak dient om het meer body te geven kun je skippen waardoor de belangrijkste boodschappen overblijven. Dit zijn de zogenaamde ‘blinks’. Je kunt de app downloaden uit de app store in een Free, Plus en een premium versie. Peace of a blink toch?

Top 3 boeken om te lezen/luisteren

  • Brene Brown: The gifts of Imperfection
  • Daniel Pink – Drive
  • Richard Branson – Losing my virginity, how I survived, had fun and made a fortune doing business my way

Tip 3: Verzamel interessante content op de borden van Pinterest!

Op Pinterest zoek je snel binnen content die door anderen al verzameld is. Een mooie vorm van content curation! Aan de hand van een visual en een titel of korte beschrijving beoordeel je snel of je interesse wordt gewekt. Op zoek naar inspirerende quotes, doe-het-zelf instructies of creatieve ideëen voor een brainstorm? Zoek in deze enorme online catalogus en maak een persoonlijke verzameling van wat jij interessant vindt. Deel je borden ook eens met anderen en bestook je collega’s met nieuwe vondsten.

Top 3 bij het gebruik van dit platform

  • Gebruik in je zoekterm hastags en categorieëen om te filteren
  • Houd zelf overzicht door eigen borden aan te maken voor een categorie
  • Maak onderscheid tussen ‘open’ en ‘verborgen’ borden

Tip 4: Oefen met nieuwe tools

In de huidige tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, worden er dagelijks nieuwe tools ontwikkeld. Het is natuurlijk onmogelijk om alles uit te proberen, maar sommige tools zijn zeker een nadere blik waard. Vaak hebben tools ook een trial-versie zo doe je kosteloos ervaring op en weet je snel of je de tool geschikt vindt. Snel aan de slag met een nieuwe tool? Zowel Lynda.com als YouTube bieden voldoende instructiemateriaal.

Top 3 tools die het uitproberen waard zijn

Tip 5: Maak je eigen playlist met Gibbon/Degreed

Kom je interessante content tegen, of is je aandacht getrokken door kennisdeling binnen je netwerk en heb je even geen tijd om hiernaar te kijken? Maak op Gibbon of Degreed je eigen playlist, waar je video’s, artikelen, presentaties, blogs en boeken verzamelt. Zowel online content toevoegen, als het uploaden van eigen materiaal is mogelijk.

Een platform waar je kunt starten met je playlist

(Oorspronkelijk hadden we hier Gibbon aan toegevoegd, inmiddels is Gibbon overgegaan in Degreed).

www.degreed.com

Geniet van de zomer, doe inspiratie op en inspireer anderen!

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.