Moodle of Totara? Tips om beter te kiezen.

Hoe kies je tussen de Learning Management Systemen Moodle en Totara? Door alleen vinkjes bij functionaliteiten te zetten, neem je risico’s. Wat neem je nog meer in je overweging mee?

Moodle of Totara?

Een keuze uit twee succesvolle Learning Management Systemen (LMS’en) is niet altijd eenvoudig. Je kunt natuurlijk een functionele analyse erbij pakken en vinkjes tellen. Totara heeft hiervoor een erg handige Moodle-Totara vergelijking gemaakt (Moodle 3.6 versus Totara Learn 12). Maar of je keuze voor de meeste vinkjes automatisch leidt tot de beste keuze? Neem nog een aantal andere belangrijke overwegingen mee.

Verschillen tussen Moodle en Totara om rekening mee te houden

Voor het zelf ontwikkelen van e-Learning bieden zowel Moodle als Totara goede opties. Ook zijn beide systemen ‘open’, dat betekent dat je e-Learning content van andere partijen eenvoudig integreert. Daarnaast heeft elk Leerplatform haar eigen sterktes en zwaktes.

e-Learning uitserveren

Gebruik ik mijn Learning Management Systeem vooral om e-Learning uit te serveren? Zo ja, dan is Moodle vaak een goede keus.

Hiërarchie in de organisatie

Spelen managers nu of in de toekomst een actieve rol in het ‘opleiden en ontwikkelen’ van medewerkers? Totara ondersteunt managers bij het functioneringsproces, het stellen van persoonlijke en/of teamdoelen en bijvoorbeeld het inregelen van 360°-feedback. Een directe connectie met het HR-systeem zorgt daarbij voor een lage beheerlast.

Individuele leerplannen

Zijn Individuele Leerplannen belangrijk bij de ontwikkeling van medewerkers? Voor het op maat bedienen van medewerkers biedt Totara zowel groeps- als persoonlijke leerplannen.

Blended Learning

Maak je gebruik van ‘blended learning’ trajecten door online leren te combineren met face-to-face opleiden? Totara biedt meer mogelijkheden om deze vormen in leertrajecten te plannen en beheren.

Een LMS kiezen? Wij beantwoorden je vragen graag.

Hulp nodig om de juiste keuze maken? We helpen je graag verder. Vanzelfsprekend mag je van UP een onderbouwd advies verwachten.

Leren van anderen?

Moodle en Totara, wij zijn fan van allebei. Op basis van je organisatiedoelen, je e-Learning of blended learning doelstellingen én de verwachte ontwikkelingen van je organisatie, komen we altijd tot een passend advies. Lees hieronder een aantal cases waarin Moodle of Totara de betere keuze was.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.