Na de Lockdown mentaal en fysiek veilig aan het werk

Verstandige organisaties bereiden zich al voor op een intelligent einde van de lockdown. Schermen worden geplaatst, nieuwe hygiëne protocollen opgesteld, zeep en mondkapjes besteld, etcetera. Maar zijn kennis en middelen voldoende om het daadwerkelijke gedrag van medewerkers te veranderen en hun ongerustheid over hun gezondheid weg te nemen?

Als Learning Professionals weet je beter

Als Learning Professional weet je dat om nieuw gedrag toe te passen er meer nodig is dan een instructie over handenwassen, 1,5 meter afstand houden of het gebruik van mondkapjes. Met alleen kennis en fysieke maatregelen kom je er niet. Er is dus werk aan de winkel.

Na de Lockdown aan het werk | kat en kast | UP learning

Stress over veiligheid wegnemen

Hoe moet ik reizen? Hoe gedragen mijn collega’s en klanten zich op kantoor, in de fabriek, de winkel of de instelling? Spreken we elkaar aan? En hebben mijn collega’s en leidinggevende begrip als ik toch thuis wil werken? Medewerkers maken zich zorgen om hun gezondheid. En zeker als ze daarvoor afhankelijk zijn van het gedrag van anderen. Dat leidt tot stress. Voor jou als Learning Professional een mooie kans om je expertise in te zetten om een zowel fysiek als mentaal veilige omgeving te creëren. Langdurig. Hoe doe je dat?

De lockdown intelligent opheffen

Met een intelligent einde van de lockdown zorg je voor een veilig gevoel en rust op de werkvloer. Je verlaagt de risico’s op zieke werknemers. Maar elke situatie vraagt om een andere aanpak. Het opheffen in een zorginstelling gaat anders dan op kantoor, in een winkel of in een fabriek. Denk daarom alvast na over de nieuwe werkelijkheid van jouw medewerkers.

Na de Lockdown aan het werk | collega's | UP learning

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.